آیت الله بروجردی را البته تنها در قالب فرستادهای امین، در آن دوران به عهده میگیرد.
علاّمه طباطبایی نیز بر تحصیل او نظارت مستقیم اعمال میفرموده و هر جا لازم میدیده، در برنامة درسی او تغییر میداده است؛ از جمله اینکه او را از آموختن کتاب مکاسب شیخ بینیاز میشناسد و ترتیبی میدهد تا متن اینکتاب را با عالم برجستة آن عصر مرحوم سیّدزینالعابدین کاشانی مباحثه کند تا هر جا اشکالی داشته باشد، مرتفع گردد. به مدت 11سال روزانه بین یک الی سه درس ذت با علاّمه میگذراند و درخلال آن، این استاد مسلّم علوم عقلی و نقلی، تمامی دانش خود را به او منتقل می کند.
تاسیس مجله مکتب اسلام
در سال 1335 به دلایلی که گفتوگو از آن در این مختصر نمی گنجد، با مشاورت زنده یاد سیدموسیصدر و به اشاره مرحوم آیتالله شریعتمداری، به تأسیس مجلّة مکتب اسلام همت میگمارد؛ لیکن بنا به جهاتی، پس از یکسال با جمع دوستانش ادارة مجلّه را ترک میکند. در هر شمارة همان یکسال، مقالهای با موضوع تربیت و تکامل مینویسد و شگفت آنکه خطوط اصلی و زیر بنایی تمامی آموزههای ارجمند او پس از آن تاریخ را در امر تربیت و انسان شناسی میتوان در همان مقالات 26 سالگی او مشاهده کرد.
تجصیلات دوره عالی حوزه
در خلال این مدّت نیز پس از اتمام سطوح،
به درس خارج فقه آیت الله بروجردی میرود؛ اما به دلیل اکتفای حدّ اقلی آن بزرگمرد به امر تدریس - که به علل کهولت و نیز اشتغال به امور مرجعیّت بوده است- آن درس را برای خویش کافی نمیبیند و با توجّه به دوستی و همسایگی با یکی از مشاهیر حوزه، تشکیل درس خارجی را به صورت خصوصی بدو پیشنهاد میدهد. این درس بعد از مدّت کوتاهی پس از تشکیل، از حالت اختصاصی خارج میشود و با تنزل سطح ( به دلیل رعایت سطح دریافت عموم در آن ) وی آن را ترک میکند
و پیشنهاد فوق را (مشروط به عدم ورود هیچ کس بدون اجازة شخص او) به مرحوم آیتالله شریعتمداری میدهد که مورد پذیرش ایشان واقع میشود.
بنابراین، خارج فقه را نزد فقیه نامبرده به پایان میبرد
و در خلال آن، در درس خارج اصول علاّمه نیز شرکت میکند و تقریرات کم نظیری از آن درس را -که متأسفانه بعدها در حادثهای مفقود گردید - به نگارش میآورد. سرانجام پس از 11 سال کوشش و تلاش علمی پر بار، تحصیلات مرسوم را به نهایت میرساند و مطالعات زیربناییتر و تخصصیتری را آغاز میکند.